Sfeershot werksituatieMKB INFRA, VHG en CROW verlengen de samenwerking op het gebied van helpdesk voor het Adviescentrum Aanbestedingen 'Grond, Wegen en Groen', kortweg ACA GWG. In een nieuwe samenwerkingsovereenkomst is vastgelegd hoe dit in zijn werk gaat.

MKB INFRA, VHG en CROW verlengen de samenwerking op het gebied van helpdesk voor het Adviescentrum Aanbestedingen 'Grond, Wegen en Groen', kortweg ACA GWG.In de sectoren Grond, Wegen en Groen wordt er veel aanbesteed. Het ACA GWG is voor de leden van de aangesloten brancheorganisaties dé vraagbaak voor onafhankelijk advies bij aanbestedingen. Dit helpt zowel aanbestedende diensten als de opdrachtnemers in het aanbestedingsproces. In een nieuwe samenwerkingsovereenkomst is vastgelegd hoe dit in zijn werk gaat.


Onderscheiden worden 1e - en 2e lijns vragen. De 1e lijns vragen worden beantwoord door medewerkers van CROW en de 2e  lijns worden doorgestuurd naar de desbetreffende van de ACA GWG zoals dat zo mooi heet, te weten advocatenkantoor Severijn Hulshof in Den Haag. Het gaat gemiddeld om een kleine 100 vragen en klachten per jaar. Het streven is om binnen 24 uur te reageren. Lukt het niet om binnen 24 uur de vraagsteller te antwoorden, dan krijgt deze binnen 24 uur een reactie waarom er nog geen antwoord gegeven kan worden (bijv. omdat het nader uitgezocht moet worden).De nieuwe overeenkomst is aangegaan voor 2021 en 2021.)

Social return blijvertje, maar stop met lappendeken van regelingen
Het ACA GWG nam op 29 maart jl. deel aan het Aanbestedingscongres. 3 instituten het Aanbestedingscentrum Techniek Nederland, Aanbestedingsinstituut Bouw & Infra en ons eigen Adviescentrum Aanbestedingen ‘Grond, Wegen en Groen’ stonden stil bij trends rondom social return om deze (nog) beter te laten renderen.

Lees meer

Voorschrijven werkmaterieel in strijd met RAW-systematiek
Enige tijd geleden ontving het Advies Centrum Aanbestedingen GWG (ACA GWG) van een ondernemer een klacht met betrekking tot een door een gemeente uitgeschreven aanbesteding voor een raamovereenkomst voor het vellen en rooien van bomen op basis van een RAW bestek. 

Lees meer

Stapeling van kerncompetenties veroordeeld
Met succes is het ACA opgekomen in een zaak waarin de aanbesteder uitging van een stapeling van referentiewerken. De meeste aanbestedingsklachten die bij het Adviescentrum Aanbestedingen GWG (ACA GWG) binnenkomen, blijven zien op disproportionele eisen. Het stapelen van eisen ten aanzien van referentiewerken is daarbij een veel terugkerende klacht.

Lees meer

Clusterverbod genegeerd: gemeente op de vingers getikt
Clusterverbod genegeerd: gemeente op de vingers getikt  Clusteren ofwel het samenvoegen van opdrachten en het niet verdelen in percelen bij aanbestedingen is al heel lang een doorn in het oog van MKB-partijen, die daardoor worden benadeeld. Het is ook een veelgehoorde klacht bij Adviescentrum Aanbestedingen Grond, Wegen en Groen (ACA GWG). 

Lees meer

Brochure

ACA GWG brochure1 small
Bekijk onze brochure hier.

Meldlijn

  •  088 - 69 61 300